Рівненщина. УНП пропонує створити загони народної дружини проти місцевих злочинців

Добровільний загін народної дружини для підтримки спокою вночі пропонує селищному голові Квасилова (Рівненська область) активіст селищного осередку Української народної партії Тарас ШЕВЧУК. «Злочинність і порушення громадського порядку завжди були однією з найбільших проблем Квасилова, тому за її вирішення влада сьогодні повинна взятися з усією серйозністю», – вважає ШЕВЧУК.

«Наше селище ніколи не можна було назвати спокійним, але останнім часом ситуація зі злочинністю взагалі стала критичною. У жінок з рук виривають сумки (злодія так і не впіймали, принаймні, повідомлень про це не було), хулігани в нічний час стріляють по людях та обстрілюють лампи вуличних ліхтарів – ось лише кілька найрезонансніших злочинів, про які гововорять сьогодні мешканці Квасилова», – перерахував партієць, додавши, що «ми знаємо ще й про десятки інших порушень громадського порядку».

ШЕВЧУК наголосив, що «на жаль, міліція побороти злочинність в Квасилові нині не спроможна». «Саме тому я зі своїми однопартійцями пропоную владі селища сформувати добровільний загін народної дружини», – зазначив представник УНП. Він вважає, що такий загін, основу якого може скласти він, та його товариші, повинен патрулювати, й робити обхід вулицями з 21 до 1 годинив часи, коли за статистикою вчиняється найбільше злочинів.

Особливу увагу, за словами партійця, потрібно приділяти вихідним дням і святам. «Пам’ятаю, як Квасилівський селищний голова ще рік тому в своїй передвиборчій програмі говорив про створення громадського формування по охороні порядку. Але про існування таких формувань поки ні я, ні інші квасилівчани нічого не чули. Саме тому Українська Народна Партія хоче нагадати селищному голові про його передвиборчу обіцянку, і, разом з тим, пропонує допомогу в її виконанні», – сказав Тарас Шевчук.

«Спочатку, задля експерименту, ми готові чергувати якийсь час безкоштовно. Але згодом усе ж необхідно передбачити кошти у бюджеті на оплату роботи представників добровільних загонів народної дружини. Тільки таким чином можна буде зробити нічні вулиці Квасилова менш небезпечними»,— резюмував пан Шевчук.

УНП, Рівненська область

Читайте також: