РІВНЕНЩИНА. Дубровицька міська рада закликала не допустити ухвалення провокаційного мовного законопроекту

Дубровицька міська рада висловила протест проти фактичного запровадження в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну. Відповідне звернення на адресу Президента України та голови Верховної Ради, яке підготував міський голова Дубровиці, представник Української народної партіїАдам Кузьмич, депутати ухвалили на позачерговій сесії міськради.

Вони назвали законопроект про мовну політику від депутатів більшості «свідомою провокацією, спрямованою на розкол українського суспільства».

«Знаково, що цю провокацію цинічно вчинили в День вшанування рівноапостольних Кирила і Мефодія, які в боротьбі за самобутність слов’янських народів дарували нам кириличну абетку», - зазначається у зверненні.

Дубровицькі депутати закликали чинну владу унеможливити будь-які утиски державної української мови та не допустити прийняття Верховною Радою України проекту закону«Про засади державної мовної політики», а в майбутньому - утриматися від подібних провокацій. В іншому випадку, говориться у зверненні, влада «ризикує викликати акції громадянської непокори та розкол суспільства».

«Такі дії політичних сил проросійського спрямування викликають несприйняття та обурення громадян України, і зокрема - жителів Дубровиці. Аби не допустити дестабілізації ситуації в країні, наша міська рада, яка представляє інтереси територіальної громади краю, вважає своїм обов’язком невідкладно реагувати на подібні дії та рішення», – прокоментував ухвалення заяви міський голова.

Подібне звернення до Президента минулої п’ятниці надіслали також депутати Рівненської районної ради.

Новини з областей, Рівненська область

Читайте також: