Прокурор Миколаївщини при спілкуванні з журналістами перейшов на кримінальну «феню»

15 лютого відбулася пресконференція керівників силових структур Миколаївської області, в якій взяв участь й голова облдержадміністрації Олексій Савченко.

Серед інших було поставлено питання стосовно правомірності дій правоохоронних органів відносно проведення обшуку в кабінеті голови Кривоозерської райдержадміністрації Олексія Мірошниченка та його подальшого затримання. Начальник головного управління Національної поліції в Миколаївській області Юрій Мороз вважає, що його підлеглі відносно Олексія Мірошниченка діяли виключно в межах діючого законодавства. Отже, виходить, що межі діючого законодавства надають право проводити обшук без ухвали суду та дозволяють утримувати людину, хвору на бронхіальну астму в приміщенні слідчого ізолятору протягом трьох діб, що завдало шкоди здоров’ю.

Як завжди досить розпливчасту відповідь на прохання журналістів прокоментувати ситуацію із Мірошниченком надав голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко. Цитата: «Почну з того, що я познайомився з Олексієм набагато раніше, ніж був призначений на посаду. Він дуже досвідчена людина, фахівець своєї справи. Призначався він на цю посаду не при мені. Призначався він по квоті. На жаль, мені дісталося господарство, в якому було призначення за квотним принципом. Моє ставлення дуже просте. Якщо відбувся той факт, про який мені повідомили і прокурор області, і начальник поліції, моя позиція залишається незмінною. Наскільки мені відомо, він відсторонений від посади. Тому ми будемо звертатися до адміністрації Президента України про припинення повноважень його, як голови райдержадміністрації… Там лунали звинувачення на адресу поліції про те, що начебто щось незаконно, або щось йому сунули. На жаль, це не так…» Олексій Савченко, як це часто буває, лукавить. Адже Олексій Мірошниченко насправді не усунутий з посади, а знаходиться у відпустці через рішення суду в нічний час перебувати за місцем реєстрації у Миколаєві та погіршення стану здоров’я внаслідок пережитої провокації.

Тезу про роботу у «зв’язці» з органами виконавчої влади підтвердив і прокурор області Тарас Дунас. «Ми зайняли принципову позицію з начальником поліції, начальником СБУ. Такий варіант, як «гоп-стоп» не проходить, немає такого, що хтось щось вкинув. Заздалегідь звернулася особа із тим, що з неї вимагають матеріальні цінності, заздалегідь було внесено в реєстр, заздалегідь було отримано дозволи на здійснення негласних пошуково-слідчих дій і відбулася реалізація. В реалізації були задіяні управління захисту економіки, а також слідчі та процесуальний прокурор, які на даний час висунули підозру. Висунення підозри дає можливість особі захищатися у встановленому законом порядку. Я вважаю, що ми даємо можливість особі скористуватися комплексом прав, які встановлені кримінально-процесуальним законодавством. Скарг на мою адресу, що його права, як підозрюваного, порушуються, не надходило…»

Отже, так звана «справа Олексія Мірошниченко» продовжує аж занадто цікавити правоохоронні органи та обласну владу, які незважаючи на широкий резонанс та оприлюднені докази неправомірності дій «правоохоронців» продовжують стояти на своєму.

Пресслужба Миколаївської обласної організаціїУкраїнської Народної ПартіїЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Миколаївська область

Читайте також: