ПОГОЖЕВА: «Молочна безпека» не тотожна продовольчій»

«Збільшення виробництва молока може гарантувати лише стабільне забезпечення молочною продукцією, але ніяк не продовольчу безпеку країни в цілому»,— заявляє експерт з питань розвитку АПК, кандидат економічних наук, член Центрального Проводу Української народної партії Наталія ПОГОЖЕВА.

«Державна концепція продовольчої безпеки повинна включати комплекс заходів. Зокрема, створення сприятливого підприємницького середовища у селі, запобігання виникненню монополій, надання дешевих кредитних ресурсів для кооперативних об’єднань, створення надійної системи контролю за запасами продовольства у країні, прогнозування»,— зауважила представниця УНП. За її словами, «втручання держави в агроринок повинно обмежуватися виключно фіскально-кредитними механізмами, а саме: виробникові продукту, якого за прогнозами бракуватиме у майбутньому, необхідно надавати більш сприятливі умови».

ПОГОЖЕВА вважає: «Починати необхідно з усунення монополій та дисбалансу у наданні допомоги». «Поки що 90% державної допомоги розподіляються максимум між 15% виробників. Багато галузей АПК монополізовані, причому часто за допомогою держави. А їх потрібно усунути і спростити доступ до державної допомоги для всіх, хто працює в галузі»,— зазначила представниця УНП. На її переконання, «саме це гарантуватиме продовольчу безпеку».

Новини з областей

Читайте також: