Під тиском членів УНП на Рівненщині звільнились керівники РДА

Мирний пікет у Здолбунові розпочався вранці за організацією заступниці голови УНП Світални Ніколіної. За лічені хвилини сотні здолбунівчан підтягнулись до приміщення Здолбунівської райдержадміністрації. Аби записатись на прийом до голови РДА Віталія Шуля. Утім його на робочму місці не виявилось. А секретар із приймальні не захотіла реєструвати людей, що прийшли на прийом. Натомість мітингувальники швидко зорієнтувались і знайшли двох заступників голови РДА Михайла Корилкевича та Олександра Федорука.

Обох керманичів понад годину піддавали обструкції і вимагали щоб вони написали заяви на звільнення. Особливо дісталось гуманітарному заступнику Олександру Федоруку. Звертаючись до нього відвідувачі не підбирали слів. І ось результат. Вже за годину самі чиновники у своїх виступах засудили режим, який вбиває мирних громадян своєї країни і написали заяви на звільнення, які один із мітингарів поніс реєструвати в приймальню.

Свою участь Михайло Данилович сприйняв холоднокровно, а ось Олександр Васильович розхвилювався не на жарт. Не всі бажаючі змогли вміститись в залі засідань на 4-му поверсі, тому дехто весь час мерзнув на вулиці, але потім всі змогли зайти до великої зали засідань райради.

В акції приймає участь близько 500 здолбунівчан і вона є мирною. Пікетчиків супроводжують працівники міліції, які слідкують за громадським порядком. На вимогу відвідувачів Олександр Федорук таки дав вказівку зареєструвати на колективний прийом 500 громадян. 

Мітингувальники вимагали присутності і самого керманича Здолбунівщини Віталія Шуля. Але той ані на дзвінки з телефонів депутатів районної ради, ані заступників голови РДА  так і не відповів.

Пошуки голови РДА тривають. Як і його заступникам Світлана Ніколіна запропонує йому теж відхреститись від режиму і написати заяву про звільнення.

УНП, Новини з областей, Рівненська область

Читайте також: