ОДЕСА. УНП готує референдум щодо звільнення мера

23 вересня в Одесі збереться ініціативна група із 200 представників патріотичних сили Одещини, зокрема й Української народної партії, які збиратимуть підписи, щоб усунути Олексія КОСТУСЄВА з посади міського голови Одеси. «Головним аргументом для звільнення мера, є його яскраво-антиукраїнська діяльність», – зауважив КАРПЕНКО.

Як розповів голова Одеської УНП Андрій КАРПЕНКО, патріоти мають на меті зібрати достатньо підписів громадян України, щоб провести міський референдум і звільнити з посади нинішнього мера.

Зустріч ініціативної групи пройде в Культурному центрі Одеси за адресою Стуса, 2. КАРПЕНКО розповів, що спершу одеські патріоти планували збирати підписи у палаці культури ім. Лесі Українки. Утім, керівництво закладу несподівано відмовило в оренді «у зв’язку з аварійним станом стелі». «Це дуже дивно, адже у цьому приміщенні регулярно відбуваються концерти за участі дитячих колективів», – зазначив представник УНП.

Відповідно до українського законодавства, для  проведення місцевого референдуму необхідно отримати згоду 10% громадян, які проживають в Одесі і мають право голосу.

УНП, Новини з областей, Одеська область

Читайте також: