НІКОЛІНА: «Цьогоріч на Гурбах не було мітингу, зате продавали горілку»

Цьогорічне вшанування загиблих у бою під Гурбами одні називають небувалим успіхом, інші – ганебною поразкою опозиції. Такі оцінки з’явилися тому, що вперше за багато років було змінено формат заходів.

– На Гурбах вперше не було політичного мітингу. Це відбулося через те, що такою є позиція настоятеля Свято-Воскресенського монастиря отця Нифонта – мовляв, у монастирі не місце мітингу. Але сцену для концерту було встановлено за межами монастиря, і мітинг міг би безболісно відбутися там, – наголошує голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна.

За її словами, що б там хто не говорив, а для людей, які приїхали до Гурбів переважно з навколишніх сіл, це чи не єдиний шанс почути й зрозуміти, що відбувається в Україні.

Бо ж приїжджають політично свідомі й активні громадяни, яким це цікаво. Та й взагалі, як можна говорити, що Гурби «не місце для мітингу», якщо й монастир там був започаткований Василем Червонієм саме тому, що це місце найбільшого бою УПА з військами НКВД! Це якраз дуже „політичне” місце, якщо розглядати політику як боротьбу за Україну, а не за депутатські мандати.

«Та й якщо так хвилює мітинг, то чому не дратує продаж горілки й гори сміття, які залишають після себе якраз ті, хто приїздить не слухати виступи чи Службу Божу, а випити „на природі”? Як на мене, то горілка біля монастиря значно страшніша для майбутнього України, ніж традиційні політичні промови», – підкреслила Ніколіна.

Читайте також: