На Волині КОД перешкоджав виступу депутата від УНП

На Волині представники КОДу намагалися силоміць перешкодити виступу представника від УНП на акції з підтримки української мови. В Ковелі, в ході акції на захист української мови НАРОДНЕ ВІЧЕ «За мову, за Україну», одним з учасників якої був місцевий осередок УНП, представники від так званої «Обєднаної опозиції» намагались перешкодити виступу голові Волинської обласної організації Української народної партії депутату ковельської районної ради Ігорю ВЕРЧУКУ.

В ході народного віче «За мову, за Україну», що пройшла в Ковелі в цю неділю в парку ім. Лесі Українки, кожен бажаючий представник політичної сили, громадської організації чи просто небайдужий, міг висловити свою позицію щодо мовного закону. Коли настала черга виступу Ігоря ВЕРЧУКА, представники так званої «Обєднаної опозиції», що були задіяні в організації заходу, стали заважати йому вийти на сцену. Ці дії з їхніх слів були об мотивовані тим, що представник від УНП не записався на виступ, в той час, як формат заходу не передбачав такого запису.

У відповідь на це, ВЕРЧУК звернувся до громади з проханням надати слово, на що отримав схвальну відповідь. Говорити довелося без озвучення, оскільки «КОДівці» вимкнули електрику. Після виступу їх представники відмовились коментувати свої дії.

«Поведінка  команди «Об'єднаної опозиції» є просто обурливою і зовсім не відповідає тим демократичним цінностям, про які вони так любить говорити», – прокоментував події голова районної організації УНП Андрій БРОЇЛО, додавши, що подібні дії демонструють страх так званих «опозиціонерів» перед виборами.

Мовний закон, що вже сколихнув Україну та викликав масу протестів, не залишив байдужими і Волинь, де вже пройшли багатотисячні акції протесту, які, до речі, багато представників ЗМІ вперто ігнорують. Волинська організація УНП також не залишається осторонь та бере активну роль в захисті української мови, організовуючи та підтримуючи громадські заходи, спрямовані проти нового мовного закону.

УНП

Читайте також: