На Рівненщині відключили опозиційні телеканали «ТВі» та «ЗіК»

Вже місяць мешканці одного з мікрорайонів (р-н Будівельників,— авт.) міста Кузнецовськ, що на Рівненщині не мають доступу до опозиційних телеканалів «ТВі» та «ЗіК». Сигнал зник 8 листопада цього року. Мешканці Кузнецовська, переконані, що мотиви відключення сигналу двох опозиційних рейтингових  каналів лежать виключно в політичній площині.

«Нічим іншим, як поверненням в дрімучі часи авторитаризму, не можна пояснити рішення про відмову від трансляції в кабельних мережах ТРК «Рівне-Атом» (кабельний оператор від Рівненської АЕС) таких необхідних для формування громадянського суспільства каналів. Адже в умовах цензури та загального «одобрямс пакращенню» від Януковича ТВІ та ЗІК несуть для людей об’єктивну інформацію про події в Україні та про сприйняття України і в світі», – стверджує голова Кузнецовської міської організації УНП Степан  Жданюк.

Для того, щоб з’ясувати причини, з яких Рівненська АЕС відмовилась від трансляції цих опозиційних каналів, ми звернулися до начальника управління інформації та зв’язків з громадськістю  ВП РАЕС Петра Кратіка. Почуте від нього навіяло смуток та обурення, перш за все від того, що такі люди очолюють на РАЕС управління зв’язків з громадськістю.

Пояснюючи причини відмови від трансляції зазначених каналів, пан Кратік спочатку посилався на відсутність технічної можливості, мовляв згідно з вимогами Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, провайдер повинен обов’язково транслювати 32  визначені канали.

«ТРК «Рівне-Атом» на свій розсуд може отримати ліцензію на трансляцію 9 каналів. На РАЕС вирішили, що з 9 каналів має бути 6 російських. Ми не можемо відмовитись від жодного з шести російських каналів, бо одразу отримаємо 300–400 заяв від незадоволених глядачів про відмову від отримання послуг ТРК», – наголосив Петро Кратік.

От тільки отримання таких заяв від споживачів українців які хочуть дивитись ТВІ, чи ЗІК, його чомусь не обходить.

Довідково. ТРК «Рівне-атом», яка є виокремленим структурним підрозділом Рівненської АЕС, має дві ліцензії Національної ради, відповідно до яких здійснює телевізійне мовлення на 31 ТВК у Кузнецовську та розповсюджує телепрограми у кабельній мережі міста енергетиків.

Новини з областей, Рівненська область

Читайте також: