Львівська УНП відсудила назад своє приміщення

Господарський суд Львівської області визнав недійсним договір дарування приміщень, укладений між Львівською  обласною  організацією Української народної партії та Львівською крайовою організацією Народного руху України.

Договір було укладено 15 січня 2014 року. Мова йде про приміщення площею 38,4 кв. м на вулиці Володимира Великого, 40 у Львові.

До суду звернувся представник Української народної партії (Київ), оскільки договір дарування укладено неналежною стороною – власником є Українська народна партія, а не Львівська обласна організація УНП. Відтак, відсутня воля дарувальника – Української народної партії щодо укладення договорів. Окрім того, договір підписувала особа, у якої не було на це повноважень.

Представник відповідача Львівської обласної організації УНП в суді підтвердив, що приміщення подарували незаконно.

Натомість представник крайової організації НРУ, яка отримала в дар майно, заперечив проти позову, тому що за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 15 січня 2014 року керівник ЛОО УНП Михайло Баляс мав право на відчуження належного ЛОО УНП майна.

У рішенні повідомляється, що тодішній керівник ЛОО УНП Михайло Баляс з 10 жовтня 2013 року вже не був членом УНП. 9 грудня 2013 року повноваження виконуючого обов’язки голови було делеговано Ользі Давид. Наказом від 19 грудня 2013 року реєстраційна служба ГУ юстиції у Львівській області взяла до відома інформацію про зміни у керівному складі ЛОО УНП. І 30 січня 2014 року дані про зміну керівника були подані державному реєстратору для внесення змін в ЄДР.

Відтак, станом на 15 січня, коли було укладено договір дарування, керівником ЛОО УНП була Ольга Давид, а не Михайло Баляс.

Суд встановив, що Баляс підписав договір дарування всупереч Статуту УНП в інтересах іншої партійної організації, у якій перебуває з травня 2013 року, є членом Центрального керівного органу НРУ та заступником керівника організації. А тому суд вирішив договір дарування визнати недійсним.

http://zaxid.net/news/showNews.do?lvivska_unp_vidsudila_nazad_svoye_primishhennya_yake_yih_kolishniy_kerivnik_podaruvav_nru&objectId=1316824

 

Львівська область, УНП, Новини з областей

Читайте також: