Луганський міськвиконком заборонив УНП розгортати найбільший державний прапор

Луганський міськвиконком заборонив проводити 14 та 15 вересня будь-які акції окрім тих, що пов’язані з приїздом до міста патріарха РПЦ Кирила. Про це йдеться у рішенні № 269 (від 12.09.11), повідомив голова обласної організації Української народної партії Валентин Ткалич.

Водночас за інформацією активістів обласної УНП, студентів вузів змушують йти на «Кирилівські молебни» під загрозою виключення. «Зокрема, це стосується студентів Східно-українського національного університета імені Даля», – розказали в УНП.

ТКАЛИЧ наголосив, що «відповідно до 39-ої статті Конституції України заборонити проведення мирних зборів громадян можна лише за рішенням суду». «Таким чином, міськвиконком перевищив свої повноваження, прийнявши таке рішення», – зауважив політик, додавши, що наразі він готує звернення до Прокуратури через рішення міськвиконкому.

Нагадаємо, 5 вересня Луганська УНП офіційно повідомила міського голову КРАВЧЕНКА, що 15 вересня 2011 розгорне найбільший прапор України біля пам’ятника Тарасу Шевченку в обласному центрі. Водночас була запланована акція і предстоятеля РПЦ.

Вчора додому до організаторів розгортання державного прапора приходила міліція — поговорити щодо акції.

УНП, Луганська область

Читайте також: