Луганська УНП: Спрощена процедура перетину кордону – загроза всій Україні

Відкривши державний кордон, який і до цього не надто охоронявся, Україна фактично дала зелене світло для нелегальних мігрантів з Азії, що може призвести до виникнення конфліктів і скоєння нелегалами злочинів на території України. Так у Луганській обласній організації Української народної партії прокоментували повідомлення Луганської облдержадміністрації про визнання території області прикордонною, що дає можливість її жителям перетинати кордон з Російською Федерацією за спрощеною процедурою.

В УНП побоюються, що «спрощена система при нашому рівні корупції полегшить перетинання кордону нелегалам з Азії» та нагадують про події в Одесі, коли «російський кілер, приїхавши в Україну вбити російського «вора в законі», вбив українського підприємця та двох правоохоронців»; у Запоріжжі, де на власній гранаті підірвався ще один російський кілер, який скоїв гучні вбивства в РФ і належав до неонацистської організації; і в Донецьку, де росіянин, що перебував у міжнародному розшуку, при затриманні відкрив стрілянину по українських правоохоронцях.

«Виникає логічне запитання: як перетинали кордон громадяни Росії, які у своїй країні були в розшуку?» — дивуються партійці і припускають, що злочинці вільно потрапили на територію України, можливо, саме через кордон на Луганщині.

«Тому так званий єврорегіон зі спрощеною процедурою перетинання кордону, відкриттям якого так опікувалася місцева влада, несе загрозу як мешканцям регіону, так і всій Україні, не кажучи вже про реальну загрозу контрабанди»,— вважають у Луганській УНП.

Довідково. Єврорегіон — організаційна форма співробітництва адміністративно-територіальних утворень європейських держав, спрямована на розвиток транскордонного співробітництва.

29 жовтня 2010 року тодішній голова Луганської ОДА В. Голенко і глава адміністрації Ростовської області підписали угоду про створення єврорегіону «Донбас». Пізніше до нього приєдналася Донецька область. Згідно з угодою, прикордонними нині вважаються повністю території Луганської, Донецької і російських Ростовської, Воронезької та Бєлгородської областей.

УНП, Донецька область, Луганська область

Читайте також: