Луганська УНП привітала луганчан із 20-ю річницею референдуму про державну незалежність України

Активісти Луганської УНП взяли участь в  урочистих зборах, які розпочалися  в Українському музично-драматичному театрі на честь 20-ї річниці референдуму про державну незалежність України. На заходах були присутні не тільки представники патріотичних партій і громадських організацій, але й представники влади.

Потім українська громада зібралася в  Українсько-канадському центрі «Відродження», де у затишній атмосфері згадала події 20-річної давнини, підвела  підсумки та обговорила плани на наступне.

Лідер Луганської УНП Валентин ТКАЛИЧ закликав «політичні партії демократичного спрямування об’єднатися в одну потужну опозиційну праву партію, яка б могла реально боротися за владу». «І до цього треба готуватися вже зараз»,— підкреслив ТКАЛИЧ.

По  завершенні партійці пішли встановлювати у центрі міста – біля Національного університету ім. В. Даля – намети. І зі словами: «Україні – українську владу, українську мову, українську церкву, українську історію!» — звернулися до своїх земляків.

Вітаючи луганчан зі святом, Валентин ТКАЛИЧ нагадав, що «1 грудня 1991 року — історичний день, коли було підтверджено порив народу до волі, до державної самостійності, коли більше 90% громадян України сказали «ТАК» незалежній Українській Державі. Мешканці Луганщини, а саме 84% — також сказали «ТАК» нашій незалежності. Отже, 20 років тому на карті світу з'явилася вільна європейська країна – Україна».

Після промови лідер Луганської УНП закликав земляків приєднатися до всеукраїнської акції та підтримати ініціативу активістів УНП, відповівши на запитання, як сьогодні вони ставляться до незалежності України.

Багато  хто з мешканців обласного  центру люб′язно погодилися взяти  участь в опитуванні. Як виявилося, пересічні громадяни, незважаючи на всі негаразди, 20 років тому поступили б так само, і віддали свій голос за суверенну незалежну державу.

«Я свідомо віддав свій голос на референдумі 1991 року на користь майбутнього нашої країни, на користь майбутнього моїх дітей. І сьогодні, пройшовши ці непрості 20 років, ні на мить не сумніваюсь у правильності тодішнього вибору»,— наголошували люди середнього віку.

Але, звичайно, були й такі, а це переважно люди похилого віку, хто засуджував розпад Радянського Союзу та, відповідно, незалежність України.

А от наша молодь – суцільний позитив, всім задоволена, чого від щирого серця побажала і нам.

Завершився цей святковий день переглядом в Українсько-канадському центрі «Відродження» фільму «Як Русь Україною стала».

УНП, Луганська область, Привітання

Читайте також: