ЛУГАНЩИНА. За трагедію в копальні відповідальна влада – УНП

Пряму відповідальність за пожежу в копальні на території непрацюючої шахти ім. Володарського несуть очільники Луганської області та міста Свердловська, а також лідер «регіоналів» у парламенті Олександр ЄФРЕМОВ. Про це заявляють у Луганській обласній організації Української народної  партії.

«Починаючи з радянських часів, трагічна статистика загибелі шахтарів тільки підтверджує споживацьке ставлення влади до праці шахтарів: спочатку заради «трудових рекордів», а сьогодні — заради надприбутків,— каже голова Луганської організації УНП Валентин ТКАЛИЧ.— Народ, доведений до зубожіння, не має іншого вибору, окрім ризикувати своїм життям на принизливій рабській роботі в «копанках».

За  словами лідера обласної УНП, «копанки» — це «загальна проблема Донбасу, на яку влада не просто закриває очі, а покриває господарів нелегального видобутку вугілля, адже діють вони з відома чиновників і працівників правоохоронних органів».

Луганська обласна організація УНП у своїй заяві вимагає створити незалежну комісію для неупередженого розслідування трагедії на непрацюючій шахті ім. Володарського, притягти до відповідальності власників копальні, посадовців місцевої й обласної адміністрацій, провести легалізацію «копанок», встановити контроль за охороною праці у вугільній галузі згідно з державними стандартами, а також не заважати широкому громадському контролю за енергетичною сферою.

Довідково. 2 лютого 2012 року близько п'ятої години ранку в «копанці» на території непрацюючої шахти ім. Володарського (шахта закрита в 1997 р.) в селищі Павлівка м. Свердловська на Луганщині, під час несанкціонованого видобутку вугілля на глибині близько 300 м у вентиляційному стволі сталося пожежа. У шахті на той момент перебувало четверо людей. Одного з них в ніч з 2-го на 3 лютого затримали співробітники міліції, у нього обпалені кисті рук. Затримано і двох організаторів незаконного видобутку вугілля.

Міська  прокуратура порушила кримінальну  справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 240 ч.2 КК України.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також: