КОСТЕНКО закликав уряд домовлятися про двосторонній газовий консорціум з ЄС та подавати судовий позов до Стокгольму

«Газову» проблему треба вирішувати не в Москві, а в Брюсселі, завдяки тим механізмам, які існують в ЄС»,— заявив в інтерв’ю «5 каналу» народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, голова Української народної партії Юрій КОСТЕНКО.

На думку політика, «українській владі треба по-іншому ставити питання,— не про двосторонній (тристоронній) консорціум з Росією, а про газотранспортний консорціум між Україною і ЄС щодо забезпечення інтересів Євросоюзу». «І Росія тут ні до чого»,— зауважив КОСТЕНКО. За його словами, «міністру енергетики треба їздити не до Міллера в Москву, а в керівні організації ЄС в Брюссель». На переконання КОСТЕНКА, «українська влада має надати європейцям юридичні гарантії, що коли вони увійдуть зі своїми інвестиціями, то Росія українську трубу ніколи не приватизує».

«Україна також, врешті–решт, повинна отримати таку ж ціну на газ, як європейські країни,— прокоментував політик ситуацію «5 каналу».— Для цього треба із Брюсселю відразу їхати у Стокгольмський арбітраж і відстоювати свої національні інтереси, як це зробили уже чотири держави через свої  газопостачальні компанії». КОСТЕНКО «абсолютно переконаний, що Україна виграє справу в Стокгольмі, бо сьогодні правда повністю на українському боці».

Юрій Костенко

Читайте також: