ПУТІН заперечував можливість одночасної участі України в двох зонах вільної торгівлі — нагадав КОСТЕНКО

«Абсолютно неможливо мати зону вільної торгівлі з Росією та СНД й одночасно зону вільної торгівлі з ЄС», -- заявив в інтерв’ю радіо «Ера» народний депутат України, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО. За його словами, «прем’єр РФ ПУТІН ще влітку чітко сказав, що це неможливо». Так політик прокоментував факт підписання днями в Санкт-Петербурзі прем’єром АЗАРОВИМ угоди про зону вільної торгівлі в межах СНД.

КОСТЕНКО нагадав слова ПУТІНА, що «якщо Україна підпише угоду про зону вільної торгівлі з ЄС, то ми змушені будемо встановити додаткові митні бар’єри, щоб продукція європейських країн через «прозорі» кордони не попала на наш ринок». Політик нагадав, що «в 1994 році Україна вже підписувала угоду про зону вільної торгівлі СНД на рівні глав держав та урядів, але потім Росія так її і не ратифікувала, а відтак все зупинилося».

КОСТЕНКО зазначив, що «в угоді ключові для України експортні та імпортні товарні позиції вилучені, -- з боку Росії нафта й газ, а з боку України — метал та цукор». «Це не зона вільної торгівлі СНД, а фактично узаконення того стану справ, який є між нашими державами»,— констатував політик.

Юрій Костенко

Читайте також: