Київська УНП вимагає від О. ПОПОВА припинити шахрайства на ґрунті створення ОСББ

Київська міська організація Української народної партії звернулася до голови КМДА О. ПОПОВА з вимогою припинити шахрайства на ґрунті створення ОСББ. 12 жовтня пильними мешканцями Південної Борщагівки, що в Святошинському районі столиці, було упереджено шахрайство зі створення ОСББ з боку адміністрації РЕО-1 (ремонтно-експлуатаційна організація-1).

Прикриваючись «ініціативною групою», працівники РЕО – сучасна назва ЖЕКів, розвішали оголошення на будинках житлового масиву про проведення зборів ОСББ. Зазначимо, що ОСББ на території РЕО-1 майже не існує. Пояснити мету зборів та назватися організатори відмовилися. А побачивши фотоапарат панічно дременули по своїх кабінетах. Один з організаторів назвав ці збори «громадськими слуханнями». Інший, який назвався юристом без прізвища й імені, сказав, що в «принудітєльном порядкє правісті вам сабраніє» їх примушує адміністрація.

Процес  намагання ошукати мешканців  масиву Південної Борщагівки було зірвано  гласністю та прозорістю.

З проханням розслідувати цей випадок  Київська міська організація УНП звернулася до прокуратури м. Києва.

«Сьогодні влада донецьких намагається скинути зі столичного бюджету комунальний баласт. Адже не секрет, що на утримання житлово-комунального фонду у столичному бюджеті передбачені колосальні гроші. Примусово випхавши киян у самостійне плавання на титаніку ОСББ, нинішня влада позбудеться значних бюджетних дотаційних витрат на утримання житлових будинків та отримає чималий шматок комунальної власності для прихватизації»,— зазначив голова Управи Київської міської УНП Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

Київська міська організація Української народної партії вважає проведення таких зборів брутальним порушенням прав киян добровільно створювати будь-які спілки та об’єднання для спільного управління майном. І застерігає владу від подальших шахрайств на ґрунті створення ОСББ.

УНП, Київ

Читайте також: