КИЇВ. Вирішувати долю Десятинної буде Гуманітарна рада при голові КМДА

«Вирішувати долю Десятинної буде Гуманітарна рада при голові Київської міської державної адміністрації»,— повідомили у Київській міській організації Української народної партії за результатами сьогоднішнього розгляду питання у комісії Київради з питань культури і туризму.

Проект  рішення Київради, розроблений за ініціативи УНП і, завдяки підтримці  трьох тисяч небайдужих громадян внесений в порядку місцевої ініціативи, сьогодні був підтриманий комісією Київради з питань культури і туризму. В ньому міститься вимога заборонити забудову фундаменту Десятинної церкви в Києві. Утім, через те, що висунуті вимоги не мали прописаного механізму їхньої реалізації, було прийнято рішення передати її на розгляд Гуманітарній раді при голові КМДА.

Довідково. Активісти УНП зібрали 3 тисячі підписів киян і гостей столиці проти забудови пам’ятки архітектури – фундаменту Десятинної церкви у столиці і 14 липня передали їх у Київраду. Разом з підписами, УНП передала проект рішення Київради в рамках місцевої ініціативи.

Депутати від УНП Юрій КОСТЕНКО та Ярослав ДЖОДЖИК 31 травня зареєстрували у Верховній Раді проект Постанови (№ 8582) «Про забезпечення дотримання пам'ятко-охоронного законодавства України (щодо недопущення будівельних робіт на території пам'ятки археології національного значення «Місто Володимира — дитинець стародавнього Києва з фундаментами Десятинної церкви»).

Читайте також: