АНУШКЕВИЧУС: Купуй івано-франківське — наповнюй місцевий бюджет!

В рамках святкування професійного свята Дня харчовика, яке відзначатиметься 16 жовтня, напередодні 13–14 жовтня в місті Івано-Франківську з ініціативи міського виконавчого комітету та міського голови Віктора Анушкевичуса проходитиме щорічна акція «Купуємо Івано-Франківське – даємо роботу івано-франківцям».

В рамках акції відбудеться ярмарка-виставка продукції підприємств харчопереробної галузі міста, з дегустаційними столами. Мешканці міста будуть мати змогу ознайомитися з асортиментом і продегустувати продукцію місцевих харчовиробників  з 10.00 до 17.00.

Минулого року цей захід проводився в супермаркетах міста. Однак великі торгові мережі неохоче співпрацюють з місцевими виробниками, завозячи продукцію з сусідніх областей, Львова, Луцька. Вони вимагають оплати торгових місць та повертають кошти за 30–40 днів, тим самим не сприяючи наповненню місцевого бюджету, кошти з якого спрямовуються на розвиток освіти, охорони здоров’я та інші галузі. Тому ця акція спрямована на те, щоб купувати місцеві продукти. Адже вони завжди свіжі та дешевші, тому що немає витрат на транспортування.

За даними відділу промисловості та інвестиційного супроводу управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому  у ярмарку візьмуть участь 13 підприємства та підприємців: ПАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат», ПАТ «Івано-Франківський м’ясокомбінат», ОДО спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, ТДВ «Полонина», ПАТ «Івано-Франківська харчосмакова фабрика», ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод», ТОВ «Лігос», ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат», ТОВ «Перлина», ПП Кубішин, ПП Алан, ТОВ «Діоніс».

Івано-франківська область

Читайте також: