Громадськість вимагає виключити хабарників і мародерів з переліку претендентів на звання «Гордість РІВНЕНЩИНИ»

Негайно переглянути список учасників обласного рейтингу «Гордість Рівненщини», щоб серед переможців не опинилися «пройдисвіти, хабарники та мародери, яких український народ без усіляких конкурсів, не чекаючи підведення підсумків, справедливо вважає «ганьбою» не лише Рівненщини, а й України», вимагають від голови Рівненської обласної державної адміністрації Василя БЕРТАША представники більш ніж 15 обласних громадських  і політичних організацій Рівненщини.

«Передусім нас обурило те, що організатори конкурсу – державні службовці, які сидять під державним гербом – тризубом, – проігнорували тих, хто здобував цей тризуб, визволяючи Рівненщину»,— говорить ініціатор збору підписів під зверненням до керівника області, голова Рівненської обласної організації Української народної партії Світлана НІКОЛІНА.

Так, у номінації «Вони визволяли Рівненщину» представники громадськості не побачили прізвищ жодного з учасників національно-визвольних змагань, які народилися, жили в Рівненській області та боронили свій край від німецьких окупантів, а їх тисячі. Натомість серед претендентів на звання «Гордість Рівненщини» є бійці партизанського загону генерала В. Бегми, який, за свідченнями очевидців, у 1943 році відзначився злочинами проти місцевого населення.

«Хіба організатори рейтингу не вважають визволителями вояків УПА?» – запитує НІКОЛІНА.

Автори звернення звертають увагу й на те, що серед номінантів є кілька осіб, чиї імена пов’язані з корупційними скандалами, а у справі головного претендента на перемогу в номінації «Безпека і правопорядок» досі триває судовий процес за отримання хабара.

У зверненні до голови ОДА також вказано на кричущі факти маніпуляцій, зокрема, примушування працівників бюджетних установ голосувати на веб-сторінці конкурсу за окремих номінантів.

Імена лауреатів рейтингу «Гордість Рівненщини» планують оприлюднити 24 лютого.

Новини з областей, Рівненська область

Читайте також: