Голова Миколаївської обласної організації УНП Олексій Мірошниченко вимагає скасувати незаконне рішення про передачу мисливцям земель національного парку

Голова Миколаївської обласної організації Української Народної Партії Олексій Мірошниченко звернувся до голови Миколаївської обласної ради Тараса Креміня З вимогою про приведення у відповідність до чинного законодавства України рішення Миколаївської обласної ради від 26.06.2012 р. у частині незаконної передачі у користування терміном на 25 років КП «Мисливсько-рибальське господарство Первомайського району» земель Національного природного парку «Бузький Гард».

У зверненні, зокрема говориться про те, що 26 червня 2012 року Миколаївською облрадою, не зважаючи на заперечення НПП «Бузький Гард» та повідомлення у регіональних ЗМІ, було прийняте незаконне рішення про передачу у складі 45,3 тисяч гектарів мисливських угідь, що були надані у користування терміном на 25 років КП «МРГ Первомайського району», земель, переданих відповідно Указу Президента України у постійне користування національному парку.

У зв’язку із чим голова Миколаївської УНП просить на засіданні сесії 25 квітня 2014 р. розглянути питання щодо приведення рішення Миколаївської обласної ради від 26.06.2012 р. у відповідність до чинного законодавства України та «вилучити із складу угідь, переданих у користування КП «Мисливсько-рибальське господарство Первомайського району» земель, переданих Указом Президента України Національному природному парку «Бузький Гард».

У 2012 році перед проведенням сесії обласної ради інформація щодо можливості прийняття рішення про незаконну передачу близько 2 га земель природно-заповідного фонду з’явилася у місцевих ЗМІ, крім цього Олексію Мірошниченку, який є членом науково-технічної ради НПП «Бузький Гард» заважали потрапити до зали засідань, незважаючи на його статус помічника народного депутата. І йому, як повідомляли ЗМІ, «довелося увійти до зали засідань практично несучи на руці одного із співробітників, який намагався йому перешкодити».

Під час же самого прийняття рішення депутатами обласної ради питання про передання мисливських угідь у Первомайському районі головою облради Ігорем Дятловим, не зважаючи на алфавітний порядок розгляду, було поставлено на голосування одразу ж після Арбузинського. І проголосовано без усякого обговорення, хоча попередній район, за словами Олексія Мірошниченка, обговорювався не менше 20 хвилин.

Таким чином, говорити про те, що рішення про передачу мисливцям земель національного природного парку, де Законом України «Про природно-заповідний фонд України» мисливство заборонено, керівництвом і депутатами обласної ради було прийняте помилково, після повідомлень більшості місцевих інтернет-ЗМІ та усіх маніпуляцій із голосуванням, не варто,— зазначив О.Мірошниченко.

«Ми готували судовий позов проти обласної ради у цьому питанні»,— повідомив Олексій Мірошниченко. «Але зіштовхнувшись із тим, як «регіональне» керівництво області «протягує» потрібні їм рішення через суди, зрозуміли, що якщо ми звернемося до суду, то зіграємо їм на руку. І «продавивши» судове рішення на свою користь, обласне керівництво в особі голови обладміністрації М. Круглова та голови облради І.Дятлова легітимізує ним незаконні дії облради».

«На цей час ми розраховуємо, що обласні депутати виправлять свою помилку, бо інакше судитися прийдеться вже з новим керівництвом області. А робити цього не хотілося б, оскільки нинішній голова облради Тарас Кремінь на той момент сам був проти прийняття даного рішення і не голосував за нього»,— зазначив О.Мірошниченко.

«Ми не завжди можемо одразу добитися справедливості у тих питаннях, якими займаємося. Але нас цікавить результат, і натхнення і завзятості у нас вистачить і щоб відстояти правду і закон і у питанні земель «Бузького Гарду», і у питаннях незаконного ув’язнення миколаївського правозахисника Максима Завтури, чи незаконної забудови зеленої зони «Леваневців», та й усіх інших. Просто інколи потрібен час, і більш сприятлива зміна умов, як зараз із «Гардом»,— підкреслив голова обласної організації УНП.

Миколаївська область, УНП

Читайте також: