Екс-голова Рівненської ОДА святкуватиме свій день народження на полігоні

5 серпня екс-голова Рівненської ОДА, а нині в.о. ректора Національного університету водного господарства Микола Сорока святкуватиме своє 60-ліття на Тучинському полігоні. Список запрошених сягає близько 600 чоловік. Саме стільки було надруковано запрошень на фірмових бланках НУВГП.

Про це повідомив на засадах анонімності керівник одного з державних підприємств, що був запрошений на бенкет. За його словами, у підготовці «свята» беруть участь не лише приватні структури, а й трудові колективи державних підприємств та організацій.

За неофіційною інформацією, привітати з днем народження високого чиновника часів Кучми прибудуть колишні та нинішні голови районних адміністрацій, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники потужних підприємств, «важковаговики» бізнесу та гості зі столиці з рідного Миколі Петровичу Міністерства регіонального розвитку і будівництва України.

Оргкомітет з підготовки «свята» продумав усе до дрібниць. Задля комфорту поважних гостей на військовому об’єкті буде розгорнуто табір, організовано облаштування біотуалетів та встановлення кондиціонерів. Розважатимуть іменинника та його гостей самодіяльні колективи з Рівненщини та зірки української естради.

Нагадаємо, Микола Петрович святкує свій день народження на Тучинському військовому полігоні вже не вперше. У 2002 році він відсвяткував там своє 50-річчя в ранзі голови Рівненської ОДА. Тоді, подейкують, для кожного запрошеного голови РДА чи чиновника нижчого рангу була «затверджена» сума «подарунку».

Привітати Сороку з днем народження в друкованому органі Партії регіонів газеті «Вільне слово» не забув жоден голова райадміністрації. В кращих традиціях «брежнєвщини», до уваги читачів для привітань пана Сороки було виділено три сторінки видання.

– Цікаво, яка, сруктура і чому дозволила влаштовувати багатолюдні гуляння на військовому  обєкті, яким є Рівненський полігон,— стверджує голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна,— також не менш цікаво, звідки в державного службовця, який з 1997 року за законом не мав права вести підприємницьку діяльність, такі кошти, щоб прийняти шістсот гостей не в найскромніший спосіб.

А також чи є в декларації майже кандидата від Партії регіонів по Дубровицькому виборчому округу № 155  задекларовані прибутки, що відповідають розмаху «свята»,— наголошує Ніколіна.

У зв’язку з цим, Рівненська обласна організація УНП направила депутатський запит на ім’я нового командира 13-го армійського корпусу генерал-майора Ігоря Колесника з проханням пояснити, на якій підставі він дозволив влаштовувати бенкет на території закритого військового об’єкту. Крім того, аналогічне звернення було надіслане до Рівненської обласної прокуратури.

Новини з областей, Рівненська область, Війна

Читайте також: