ДЖОДЖИК: «Реформа Збройних Сил – стратегія знищення української армії»

Реформа Збройних Сил України від Міністерства оборони – це стратегія знищення української армії та флоту за 5 років. У цьому переконаний народний депутат, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК – співавтор законопроекту, яким пропонується доповнити статтю 15 Закону України «Про збройні сили» обов’язковою вимогою забезпечення фінансування ЗСУ на рівні, не меншому від 2% ВВП.

За словами ДЖОДЖИКА, «нейтральна Україна з 70-тисячною армією і фінансуванням менше 1% від ВВП приречена стати плацдармом для військової агресії інших держав». Так політик прокоментував розроблену Міністерством оборони концепцію реформи ЗСУ, що передбачає до 2017 року скорочення кількості військовослужбовців до 70 тисяч.

«У 1917 році українські соціалісти також не бачили зовнішньої загрози від «братніх трудових республік», тому за декілька місяців розпустили мільйонну армію, як наслідок – у 1920 році Україна заплатила за таку «реформу» втратою незалежності більше ніж на 70 років»,— нагадує політик.

До таких же трагічних наслідків, упевнений народний депутат, можуть призвести Стратегія національної безпеки, яка визначає, що основні загрози Україні полягають не в зовнішній агресії, а в дестабілізації внутрішньої ситуації – тому й кількість працівників органів внутрішніх справ перевищує 400 тисяч, і теперішня реформа збройних сил.

«Ініціативи Міністерства оборони створюють умови для системного «дерибану» майна, озброєння, військової техніки, будівель та землі, адже планується вивільнення до двох третин усіх активів ЗСУ. Тобто реформа вигідна виключно найвищому командуванню та керівництву Міноборони, які матимуть доступ до продажу військового майна»,— підкреслив заступник голови УНП.

«Таким чином, «збройні сили нового зразка», які розбудовує нове керівництво Мінобонони,— це солдати із зарплатою контрактника близько 1500 гривень, без квартири, без військової техніки та звичайних військових навиків»,— підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

Довідково. Згідно з даними Білої книги-2011, нині у Збройних Силах України нараховується 192 тисяч осіб, із яких 144 тисячі військовослужбовців і 48 тисяч цивільного персоналу.

Читайте також: