ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Під тиском громадськості міськрада погодилася внести на сесію питання про перейменування вулиць

Під тиском мітингувальників, які 15 лютого під стінами Дніпропетровського міськвиконкому вимагали перейменувати вулиці, названі на честь організаторів голодомору Постишева, Чубаря і Косіора, у міській раді погодилися внести це питання на сесію, що відбудеться 29 лютого. Про це повідомили в обласній організації Української народної партії, яка взяла участь у мітингу.

За словами члена Проводу Дніпропетровської обласної організації УНП Костянтина КОГТЯНЦА, на минулій сесії депутати зняли з порядку денного вже схвалене профільною комісією питання про перейменування вулиць трьох катів, посилаючись на  «можливі провокації».

«Джерела в «коридорах влади» на умовах анонімності повідомили нам, що значна частина депутатів від Партії регіонів не проти перейменування, проте міський голова І.КУЛІЧЕНКО злякався тиску найбільш шовіністичного крила»,— розповідає політик.

Представник УНП підкреслив, що цього разу учасники мітингу вимагали «стерти з мапи міста імена катів, стосовно яких є рішення суду», та закликав не забувати «про інших душогубів, яких засудило людство, прирівнявши злочини комунізму до злочинів нацизму».

«Якщо немає і бути не може міст чи вулиць, названих на честь Мюллера або Гейдриха, то не повинно бути і міст імені Петровського чи Дзержинського»,— підсумував Костянтин КОГТЯНЦ.

Дніпропетровська область

Читайте також: