ДНІПРОПЕТРОВСЬК. «Останній день Помпеї» може настати в будь-яку мить — УНП

«Бездіяльність місцевої влади загрожує життю і здоров’ю мешканців Дніпропетровська»,— так у Дніпропетровській обласній організації Української народної партії прокоментували зсув ґрунту, який 2 листопада зруйнував 14 гаражів в обласному центрі.

«Уже десять років фахівці попереджають, що місто живе «на вулкані», що у зсувонебезпечних зонах проживають сотні тисяч людей і «останній день Помпеї» може настати в будь-яку мить,— нагадують в УНП. – Проте систему спостереження за ґрунтом не відновлено. На рекламу  діяльності місцевої влади витрачаються величезні гроші, а в нас під ногами прірва, яка ось-ось розверзнеться».

«Особливого присмаку ситуації додає те, що однією з головних причин небезпеки є аварійні водогони й теплотраси, і, підвищуючи тарифи на воду, чиновники цинічно пояснюють, що без цього вони не можуть подолати протікання, проте віз і нині там. Виходить, нас змушують фінансувати власну загибель, наші гроші підмивають фундаменти наших будинків»,— заявляють партійці.

В УНП дивуються «оптимізму чиновників, які чомусь упевнені, що ані вони самі, ані їхні близькі не постраждають», та вимагають від влади невідкладних заходів для порятунку міста, адже, за їхніми словами, «цього разу дивом обійшлося без людських жертв, хоча зсув стався вранці, коли люди заходять до гаражів, щоб узяти авто і їхати на роботу».

УНП, Дніпропетровська область

Читайте також: