ДНІПРОПЕТРОВЩИНА. Влада виправдовує звільнення директорів шкіл… недосконалим законодавством

Дніпропетровська райдержадміністрація пояснює звільнення директорів шкіл Солонянського району суперечностями в законодавстві: наче за законом «Про освіту» директорів шкіл має призначати відділ освіти, а за законом «Про місцеве самоврядування» – депутати районних рад на сесіях.

«У районі вирішили орієнтуватися на другий закон»,— цитує пояснення РДА голова Дніпропетровської обласної організації Української народної партії Анатолій СОКОРИНСЬКИЙ. Проте він наголошує, що «якщо справді існує законодавча колізія, то не райдержадміністрації чи райраді  її розв’язувати».

За інформацією ЗМІ, зараз всі звільнені директори працюють як тимчасово виконуючі обов’язки. «Але не було ніякої потреби звільняти всіх директорів – можна було оформити їхню працю переведенням»,— переконаний голова обласної УНП.

СОКОРИНСЬКИЙ переконаний, що влада хотіла «тримати директорів «у підвішеному стані», але не розраховувала, що про цю оборудку хтось дізнається». «Коли шило вилізло з мішка, почали вигадувати виправдання, бо це ніщо інше, як підготовка до фальсифікацій на цьогорічних виборах до Верховної Ради»,— підсумував голова Дніпропетровської УНП.

Дніпропетровська область

Читайте також: