Чи підтримає Президент чернігівських журналістів газети «Наш край»?

19 червня 2012 року колектив чернігівської районної газети «Наш край» звернувся до Президента України з проханням втрутитися у конфліктну ситуацію з засновниками газети – Чернігівською райдержадміністрацією та районною радою.

Це означає, що районна влада проігнорувала:

позицію колективу газети щодо призначення нового редактора;

стурбованість обласного осередку Національної спілки журналістів України, який закликав «врахувати думку третього засновника газети – трудового колективу редакції». Авторитетна журналістська організація також висловила надію, що «при призначенні редактора засновники керуватимуться професійними якостями претендентів»;

заклик Чернігівської обласної організації Української народної партії до засновників «персонально зустрітися з колективом газети, відверто та толерантно обговорити кандидатури на посаду редактора. Вкрай важливо обговорити цю тему і з усіма фракціями районної ради, читачами району».

Враховуючи, що чинний Президент має набагато більше повноважень, ніж його попередник, позиція Голови держави у цьому конфлікті багато що прояснить для громадськості та журналістського співтовариства напередодні парламентських виборів. Це черговий тест на здатність влади цивілізовано і демократично у дусі європейських традицій розв’язувати конфліктні ситуації.

Чернігівська область

Читайте також: