Чернігівці ставали в чергу, щоб підписатися на захист української мови. Фото

4–17 червня активісти Української народної партії, «Просвіти» та Української народної молоді в Чернігові проводили збір підписів в рамках акції «Захистимо українську мову – збережемо державу!». Організатори заходу також розповсюджували українські газети «Народне слово» та «Світ», листівки, дарували синьо-жовті стрічки.

Чернігівці із розумінням поставилися до заклику поставити свій підпис на захист української мови. Були моменти, коли мешканцям обласного центру довелося навіть стояти в черзі і терпляче чекати, щоб поставити свій підпис-протест під зверненням до Верховної Ради України та Президента з вимогою зняти з розгляду скандальний законопроект Колесніченка-Ківалова. Не байдужою до мовної проблеми була й молодь.

Цікаво, що під час дискусій щодо доцільності захисту української мови, поодинокі прихильники російської не змогли сформулювати бодай якісь аргументи на підтримку Партії регіонів та її провокаційної, підривної мовної ініціативи.

Чернігівські патріотичні організації планують продовжувати акції на захист української мови, передбачається провести круглі столи, прес-конференції та різноманітні просвітницькі заходи.

Чернігівська область

Читайте також: