Чернігівська міськрада відмовилася розглядати питання про червоні прапори

За включення питання про вивішування червоних прапорів на День Перемоги до порядку денного сесії Чернігівської міської ради, яка відбулася 30 березня, проголосували тільки 13 депутатів. Таким чином міська рада відхилила спробу прийняти рішення, яке суперечить чинній Конституції.

Напередодні сесії із заявою щодо неприпустимості розгляду депутатами цього питання виступила Чернігівська обласна організація Української народної партії.

Перед голосуванням міський голова О. СОКОЛОВ у відповідь на протиправні заяви депутатів від КПУ щодо необхідності вивішування на адміністративних будинках червоного прапора був змушений зачитати текст рішення Конституційного Суду від 16 червня 2011 року у справі за конституційним зверненням народного депутата України, голови Української народної партії Юрія КОСТЕНКА. У цьому рішенні Конституційний суд визнав неконституційним використання «прапора перемоги» під час офіційних заходів разом з Державним прапором України.

У той же час представників Чернігівської УНП дивує, чому абсолютно протиправну пропозицію погодили комісії та Координаційний комітет Чернігівської міської ради і винесли на розгляд сесії, а також чому депутатами міської ради обрано осіб, які брутально порушують статтю 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».

Чернігівська область

Читайте також: