ЧЕРКАЩИНА. УНП взяла участь у акції «Ні – соціальному Чорнобилю!»

Близько 200 представників об’єднаної опозиції Черкащини, куди входить і Українська народна партія, протестували проти соціальної політики влади у рамках акції «Ні – соціальному Чорнобилю!». Ініціаторами заходи стали громадська організація «Чорнобиль — 86» та УНП Черкащини, до протесту приєдналися представники ошуканих вкладників кредитних спілок, ветерани Афганістану, вчителі, медики.

«За два роки при владі Президент Віктор ЯНУКОВИЧ і Партія регіонів перетворили обіцяне «покращення життя вже сьогодні» і «почую кожного» на «здеремо три шкури вже сьогодні» і «посадимо кожного» — зазначив у виступі голова Черкаської обласної організації УНП Леонід ДАЦЕНКО,— Ми бачимо, що сьогодні формується об’єднана народна опозиція: вчителі, лікарі, чорнобильці, афганці, студенти, підприємці чи не щоденно виходять на акції протесту. Адже звичайним українцям влада влаштувала справжній геноцид. Замість обіцяного підняття пенсій і зарплат – відміна соціальних пільг чорнобильцям і афганцям. Замість підняття соціальних стандартів – пенсійна реформа, коли більшість населення просто не доживе до гарантованих державою виплат».

«Ми виконували свій обов’язок перед державою, то чому ж влада нас не чує? У нашому районі залишилось лише 224 ліквідатори, а ще недавно було близько 400. Ми не шкодували свого життя, чому не можемо отримати тепер кошти на лікування, на прожиття» — емоційно виступив ліквідатор Леонід ЄГОРОВ із Монастирищенського району.

Заступник голови Української народної молоді Ігор СИЧОВ продемонстрував присутнім «гімн Майдану», вибиваючи мелодії на залізній бочці.

Завершився мітинг прийняттям резолюції, яку делегати пообіцяли занести губернатору Сергію ТУЛУБУ.

«Сьогодні діяльність влади, як на загальноукраїнському, так і місцевому рівні набула ознак масштабної катастрофи, яка за руйнівними наслідками дорівнює сотні Чорнобилів. Вона, подібно радіації, уразила суспільство відчуттям безвиході і безнадії. Ми знаємо, що якщо цю владу не зупинити – вона знищить українську державу, кожного з нас! Тому ми не висуваємо до неї жодних вимог, бо вона нас не чує і не збирається їх виконувати. Ми закликаємо суспільство об’єднуватися і виходити на вулиці, оскільки це єдиний спосіб усунути від влади хунту ЯНУКОВИЧА! Протиставимо нинішньому режиму – об’єднану народну опозицію.» — йдеться у резолюції.

УНП, Черкаська область

Читайте також: