Через непрозорість тендерів підприємства ЛУГАНЩИНИ втрачають замовлення — УНП

Через непрозорість тендерної політики підприємства Луганської області втрачають замовлення, переконані в Луганській обласній організації Української народної партії.

За словами голови Луганської УНП Валентина ТКАЛИЧА, тіньові тендерні процедури безпосередньо сприяють вимиванню коштів з луганського регіонального бюджету. Прикладом може бути недавній тендер на ремонт секцій механічних кріплень для шахт ТОВ «ДТЕК «Свердловатрацит», у якому перемогло донецьке НПП «Спецвуглемаш» (м. Горлівка Донецької області).

«У Луганській області є свої підприємства, які спеціалізуються на ремонті гірничошахтного устаткування, зокрема Свердловський машинобудівний завод. Він останнім часом недозавантажений, але завод не допускають до тендерів»,— каже ТКАЛИЧ.

Це в УНП пов’язують з діяльністю лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра ЄФРЕМОВА, який через сім’ю контролює роботу луганського вуглепрому. Відтак усі тендери виграє підконтрольна йому горлівська компанія, а не свердловський завод. Хоча потужності останнього дуже перспективні: 600 робочих місць, нове обладнання.

«Виходить, що луганчанин ЄФРЕМОВ не тільки «зливає» тендери донецьким заводам, але й позбавляє бюджет Луганщини грошових надходжень»,— підсумовують у луганській УНП.

УНП, Луганська область

Читайте також: