Асадчев: Обнулити списки та залишити старий склад Верховної ради дуже небезпечно

«Неадекватною реакцією на фальсифікацію виборів» назвав представник Української народної партії, народний депутат III–IV скликань Валерій Асадчев наміри об’єднаної опозиції обнулити списки. «Навпаки необхідно увійти в парламент, але не подарувати владі жодної тушки», – наголосив він.

«Про фальсифікації було відомо ще коли вносили закон про вибори народних депутатів. Утім попри надзвичайно брудну кампанію, опозиція все ж таки отримала доволі широку підтримку населення», – нагадує політик. З огляду на це, він стверджує, що «обнуляти списки до того, як представники опозиції отримають депутатство – нерозумно, адже в такому разі залишиться старий склад Верховної Ради, а це дуже небезпечно».

Представник УНП переконаний, що спершу новообрані народні депутати мають прийти у парламент та прийняти присягу (тоді депутати VI скликання втратять свої повноваження) і, аж після цього, з огляду на ситуацію, можна проводити процедуру обнуління списків. «Якщо ж на депутатів почнуть тиснути, щоб отримати 300 голосів, тоді обнуління списків буде виправданим. Але фальсифікації виборів – це не достатня підстава для таких дій», – підкреслив Асадчев.

Асадчев також висловив переконання, що сила Об’єднаної опозиції полягатиме не в тому, що вона влаштує демарш, а у її сталості.

«За результатами виборів, опозиція отримала доволі велику кількість голосів, великі права і повноваження і вона може становити серйозну силу, якщо новообрані народні депутати не почнуть виходити з її складу. Як тільки з опозиції побіжать так звані «тушки», на ній можна буде поставити хрест», – підсумував Валерій Асадчев.

Читайте також: