Активісти Луганської УНП спілкувалися з послом Канади в Україні

Учора в Українсько-канадському центрі «Відродження» відбулася зустріч української громади з надзвичайним і повноважним послом Канади паном  Даніелєм Карон. Серед присутніх, крім студентів та викладачів, були і представники національно-демократичних партій, а саме активісти Луганської обласної організації Української народної партії.

За словами партійців, «українська громада Луганська, яка не перший раз зустрічається з представниками Канади, дуже рада була зустрічі з послом, адже Канада була першою західною державою, яка визнала Україну як незалежну державу. Тож і Українсько-канадський центр «Відродження», двері якого завжди відчинені для українських патріотів, створений за підтримки української діаспори в Канаді в 1993 році.

Даніель Карон ознайомив присутніх з особливостями системи вищої освіти в Канаді, програмами обміну учасників освітнього процесу, відповів на ряд запитань. Активісти УНП поцікавилися  думкою пана посла з низки актуальних суспільно-політичних питань. Зокрема, як пан Карон оцінює сучасні реформи в Україні, чи достатньо потужно, на думку Заходу, у нас проходять процеси європеїзації держави, чи відомо пану послу про судові справи опозиціонерів. На що пан Карон відповів, що знає про суди над опозицією і що 11 жовтня, якщо йому дозволять, він буде в Печерському суді.

«І хоча посол спілкувався англійською мовою через перекладача (виявляється, пану послу «погано даються мови», як він сам зізнався), присутні залишились задоволеними,— зауважили представники УНП.— Приймаючи в подарунок документальний фільм про голодомор на Луганщині, пан Карон  пообіцяв влаштувати його перегляд в посольстві».

По завершені Даніель Карон подякував за теплий і гостинний прийом і сказав, що «Україна і Канада повинні налагоджувати плідні економічні відносини, проте громадські та освітні зв'язки не можна залишати без уваги, адже освіта — безцінна і вічна цінність».

УНП, Життя партії, Луганська область

Читайте також: